PRA 1. 3D Javascript

En aquesta pràctica se’ns va demanar la realització d’un projecte propi basat en three.js, de temàtica lliure basat en el briefing presentat a la PAC1. El projecte realitzat per la PAC2 és una visualització d’un fractal 3D amb recursos tècnics i estilistics propis de la subcultura informàtica de la demoscene (https://ca.wikipedia.org/wiki/Demoscene).

Des del punt de vista tècnic es pot destacar l’aspecte relatiu a la geometria generativa, per la qual vaig confeccionar un fractal en tres dimensions conegut com la “Esponja de Menger”. Davant la dificultat conceptual de crear l’algorisme des de zero, vaig optar per traduïr un algorisme realitzat per Malcolm Kesson l’any 2002 en el llenguatge Python. Per passar el codi a Javascript i ThreeJs va ser necessari, a més de traduïr els aspectes de sintaxi propis de cada llenguatge, canviar alguns aspectes com les coordenades de creació dels cubs i, addicionalment, possibilitar la creació de múltiples esponges amb un nivell d’iteració arbitrari que, per motius de velocitat de renderitzat vaig decidir deixar en nivell 2.

Al centre de l’escena vaig incorporar la meva cara escanejada en 3D. Ja que la llibreria de threeJs que importa el format *.ply no llegeix les dades de color dels vértexs, vaig convertir el mesh al format obj + mtl, havent de crear primer la imatge de les textures i, posteriorment, reduir el nombre de triangles a una xifra raonable.

captura-de-pantalla-2015-11-03-a-les-23-29-31

Pots veure el treball i interactuar amb ell visitant l’enllaç de sota:

http://pedrotrotz.com/jsproves/menger

 

Aquest és el document corresponent a la feina presentada:
amengual_gomila_pra1

Leave a Reply