PAC 3. Banner publicitari d’una ruta turística.

Fet el logo i el manual d’imatge corporativa, ara tocava desenvolupar una mica més el tema i el·laborar un banner publicitari, a més de la “justificació” de les decisions… el que en el món real anomenariem “vendre la moto”.

Aquesta és la meva justificació de les eleccions preses en el meu banner publicitari en base als coneixements adquirits sobre color i cultura, tipografía i comunicació visual.

El color groc sobre fons negre presenta un contrast altíssim adequat per entorns no gaire il·luminats que alguns autors defineixen com una combinació que denota perill i crida la atenció de forma instintiva. La tipografia blanca combina sense problemes i els detalls en taronja suau suavitzen la paleta cromàtica.

Les tipografies de pal sec i el transport suburbà han anat de la mà des de principis del segle XX. He fet servir Frutiger LT Std 65 (de la qual la FF Transit que fa servir la BVG n’és una variació). Podem dir que es tracta d’una tipografia entre geomètrica i humanística que presenta una llegibilitat excel·lent. Respecte al gruix i amplada, he fet servir una Bold Condensed, que aporta major visibilitat sobre fons obscur. Per els crèdits, una Vectora LT 75 Bold, també dissenyada per Alan Frutiger, que té una llegibilitat acceptable en mides petites mantenint un caràcter modern i senzill. Comunicació visual: Es presenta una metàfora visual en la que la ciutat sembla un grup de fantasmes, i alhora també una al·legoria: el sistema de transport metropolità representat com un videojoc dels anys vuitanta en la que el fantasma representa el U- Bahn, el negre el fons de la pantalla i els punts de color taronja, les vies.

banner 1500×500 72ppp

Leave a Reply