PAC 2. Proporció i simetria en el disseny

A vegades algú s’ha enfotut de que a la UOC els consultors fan servir molt la paraula “engrescador”… 😀

En aquest cas crec aplicar el terme queda sobradament justificat. En aquesta PAC es repassen quatre conceptes de primària (com la regla de tres de tota la vida i el teorema de Pitàgores) encara que la dificultat va pujant progressivament així com avança la PAC. He trobat molt interessant descobrir com es troben les proporcions de les mides de les fulles DIN (el famós DIN A4 entre d’ells) així com les proporcions de tríptics o n-íptics en els que en dividir un full en n parts iguals ens trobem que el costat petit del full a dividir coincideix amb el costat gros del full dividit. Es tracta de proporcions no racionals que resulten de molta utilitat en aquesta aplicació concreta.

Descobrir i haver de treballar amb la proporció àurea també va resultar molt divertit i revelador, no tant la part teòrica dels exercicis de simetria, encara que descobrir (i realitzar) un mosaic tipus Escher va ser tota una experiència. Per casualitats de la vida, abans de fer l’examen vaig visitar el museu Escher a La Haia… i una altra exposició sobre la relació entre aquest artista i l’art islàmic.

Aquesta imatge la vaig fer amb el programari Illustrator aplicant els coneixements adquirits en aquesta PAC. També vaig dissenyar uns estampats textils d’inspiració àrab que me varen agradar bastant.

mosaic

Aquí teniu el pdf de la Pac:

http://graumultimedia.com/wp-content/uploads/PAC-2-Proporció-i-simetria-en-el-disseny.pdf

Leave a Reply