PAC 1. Llenguatge algorísmic i php

Aquesta és una assignatura d’aquestes que el primer dia no saps per on agafar-la. Quan vaig haver d’afrontar aquesta PAC em vaig passar els primers vint minuts mirant la pantalla, gratant-me el cap… i fins i tot vaig fer un S.O.S. pel Twitter… 🙂

Afortunadament, passat el shock inicial em vaig posar mans a la feina i ho vaig treure sense massa dificultats. Els meus consells per realitzar les PACs són els següents:

  1. Tira de tota la documentació que puguis trobar. La assignatura no l’han inventada avui, motiu per el qual hi ha d’haver PACs ja realitzades. Tant els enunciats com les respostes no et serviran per copiar/enganxar res; però sí que ja et donaran una bona referència de com hi ha que respondre formalment cada una de les preguntes (qué és el qui hi ha que posar al principi d’algunes respostes, qué és el que cal no oblidar, etc…). Possiblement aquest consell sigui vàlid per qualsevol assignatura de la UOC.
  2. Comença per l’inici… sembla un consell estúpid, pero l’aclaparament inicial es passa a mida que vas responent les preguntes de la PAC. Les preguntes presenten una dificultat creixent, motiu per el que respondre (i pensar) la primera t’ajuda a respondre la segona i així successivament. A LLiEW a vegades les primeres preguntes de la PAC són més per a que et fixis bé en el temari que per iniciar alguna acció o desenvolupament en concret. Veig que el mateix s’aplica a Programació.
  3. Anar demanant al consultor. Els consultors són conscients de la dificultat de la assignatura. El que vaig tenir (Antonio Ponce) ens va incloure un munt de documents que complementaven els materials (miniguies, introduccions a cada un dels temes, exercicis en els que oferia molta ajuda i que es pareixien sospitosament al que necessites saber per realitzar la PAC…). El truc per realitzar les preguntes i que el consultor et respongui el que vols saber és no plantejar-les mai igual que figuren a la PAC. Inventa’t un supòsit que es sembli un poc al que et demanen i destaca el punt que no entens. La ajuda segur que cau, i la teva comprensió del concepte estarà probablement molt més aprop.
  4. Els exercicis resolts del final de cada mòdul… són clau!

Aquí teniu el pdf amb la meva PAC:

PAC1

Leave a Reply