Cambridge Proficiency Exam 6

Una vegada acabada la primera tanda de exàmens (Proves de Síntesi, en l’argot UOC) ha arribat el moment de proposar-se noves fites i la primera que he considerat és obtenir un document que acrediti els meus coneixements d’angles per poder convalidar les assignatures Anglès I i Anglès II segons figura en aquesta tabla. M’he matriculat a la Universitat de Cambridge en els seus estudis de “English for Speakers of Other Languages“, també coneguts com ESOL, per realitzar la prova de nivell CPE (Cambridge Proficiency Exam).

Justament enguany han canviat el model de la prova i és una mica diferent als anys anteriors, una mica més curta. Espero que no suposi cap problema.

De moment, el primer que he fet és apuntar-me a unes classes particulars a Inlingua, la meva acadèmia d’idiomes preferida i que ja em va ajudar a preparar amb molt èxit el meu títol d’alemany ZD (Zertificat Deutsch) de l’institut Goethe ara ja fa un parell d’anys. Amb la meva professora Tricia hem fet un parell de mock exams i m’ha comentat que estic preparat per provar de treure una nota de Grade B o C, el que m’asseguraria una equivalència al nivell C2 i, per suposat, la convalidació completa amb les assignatures de la UOC, per les quals basta el B2.

Estic molt il·lusionat amb la perspectiva de tenir un títol d’anglès ja que fa molts d’anys que porto estudiant aquest idioma i encara no m’havia decidit a treure’m cap titulació oficial. La data de l’examen és el 9 de Març!

ACTUALITZACIÓ!: Avui, 9 d’Abril he rebut la qualificació. Un fantàstic GRADE B amb calificació “excepcional” a Reading, Listening i Use of English. 🙂 🙂 🙂

Grade B!!!

Grade B!!!

6 thoughts on “Cambridge Proficiency Exam

 1. Reply profesoradeinglesonline Mar 12,2013 11:23 pm

  Mucha suerte, yo también quiero hacer el examen de Proficiency Exam. Mucha suerte!!

 2. Reply Marcel Oct 3,2014 1:58 pm

  Hola, per a convalidar les assignatures d’anglés, és suficient amb obtenir el certificat B2?

  Sóc nou a la uoc, i m’agrada el teu bloc, aniré entrant a veure que hi ha de nou

  Un salut

  • Reply Pere Amengual Jan 25,2015 8:56 pm

   Hola,

   Trobaràs una taula d’equivalència a Secretaria / Avaluació d’Estudis Anteriors. Pel que vaig veure en el seu moment, amb el B2 hi ha convalidació, però tal volta amb una nota una mica inferior. Tal volta una B.

   Perdona per l’enorme retràs en contestar. Configuraré el WP per que m’avisi dels comments.

   Salut!

Leave a Reply