Assignatura: Vídeo

De tant en quant als estudis de Grau Multimèdia ens trobem assignatures d’aquelles que són tan divertides, pràctiques i útils que no sembla que estiguis fent cap esforç en seguir-les. De nou em vaig trobar amb un repte força interessant: entendre i aplicar els conceptes del llenguatge cinematogràfic (o audiovisual); és a dir, com aprendre a contar una història amb imatges i no amb paraules.

En primer lloc, es posa molt èmfasi en descobrir quins són aquells trets que delaten una filmació domèstica. Segur que tots aquells que hem pujat alguna vegada un clip de vídeo al Facebook o al Youtube hem caigut en les errades que es destaquen.

Seguint el curs, passarem de realitzar imatges des del nivell “vídeos de les vacances familiars” fins al nivell “clip publicitari”. Com m’acabava de comprar una càmera fotogràfica DLSR que també pot enregistrar vídeo amb molt bona qualitat, l’assignatura també em va servir com excusa per provar de treure’n el màxim profit i vaig aprofitar per enregistrar clips amb diverses tècniques, objectius, etc…

Per realitzar la edició és obligatori aprendre a fer servir el programari Adobe Premiere.

Leave a Reply