Assignatura: Tractament i Publicació d’Àudio

Encara que Multimèdia, per definició, és molt més que imatge i disseny gràfic, la part d’àudio és sempre la gran oblidada en el món audiovisual i en aquests estudis no podia ser una excepció. Només una assignatura en tot el grau tracta com treballar amb el so. I podria semblar una mica massa poc, tenint en compta totes les ocasions en les que aquest es troba present.

És habitual trobar vídeos a la xarxa en els que el so deixa molt a desitjar, o aplicacions web en les que no es troba ben integrat. Per no parlar ja del sentit estètic i la freqüent manca d’originalitat. A més, a vegades es fa necessari reduir la mida dels fitxers d’àudio o eliminar un renou de fons.

Aquesta assignatura, en les seves PACs i Pràctiques, intenta donar cabuda a tots els aspectes relacionats amb el so des de com funciona la nostra oïda i el nostre cervell fins a la creació de programes en Processing. Alguns alumnes es queixen de que es fa una mica difícil, ja que cada treball és un nou repte diferent als anteriors i no es treballa de forma acumulativa. Degut a la meva experiència anterior, no he trobat cap problema en la realització dels treballs i, fins i tot, estic agraït d’haver aprés a fer servir la llibreria Minim en profunditat i haver programat el meu primer sintetitzador només amb Processing.

esquema per tpa

Leave a Reply