Assignatura: Programació

Aquesta assignatura és fonamental i polaritza als estudiants cap a una o altre vessant del món de la multimèdia. Si t’ha agradat aquesta assignatura, molt probablement acabaràs fent de programador… si no t’ha agradat o t’ha costat molt, casi segur que triaràs feines més relacionades amb el disseny o d’altres. Cal a dir que aquesta assignatura només és una introducció per tal de començar a fer funcionar “es caperret”… Es tracta d’adquirir els hàbits adeqüats per tal de resoldre problemes mitjançant el disseny i la implantació d’algorismes.

El que no m’ha agradat tant d’aquesta assignatura és que presenti una dualitat molt marcada, ja que d’una banda es realitza una introducció als conceptes bàsic del mon de la programació en llenguatge algorísmic (que alguns també anomenen pseudo-codi) però també al mateix temps es donen els mateixos continguts en php per tal de posar-los en pràctica. Entenc que a uns estudis de multimèdia els alumnes haguin d’aprendre php en un moment o d’altre… pero jo m’hagués estimat molt més fer-ho amb C (com crec que ho fan els del grau d’Informàtica) o, en tot cas, Java… i si ens posem pedagògics, crec que Processing tampoc seria una mala opció.

Els meus coneixements de Programació estaven ja una mica rovellats (Basic i tira milles…), per la qual cosa un parell de mesos abans em vaig posar a aprendre Processing de la mà del meu amic (i gurú) Abe Pazos amb el seu lloc web educatiu funprogramming.org. Si t’agrada resoldre trencaclosques i ets d’aquells que saben posar cada cosa al seu lloc, aquesta assignatura t’agradarà molt. Vull donar les gràcies especialment al consultor Antonio Ponce que em va saber motivar per donar sempre el 100%, obviant els meus petits errors i destacant sempre la part positiva de la feina feta.

Leave a Reply