Assignatura: Matemàtiques i Física per a Multimèdia

Aquesta assignatura optativa no existia quan vaig començar el grau. I realment ha estat una de les més útils i  que més he aprofitat.

D’entrada sembla que estudiar Mates ha de ser necessàriament un “rollo” i de la Física, ni en parlem 🙂 Però en realitat, per donar sortida a algunes de les meves inquietuds, abans de començar l’assignatura ja tenia clar que millorar els coneixements en aquestes disciplines era fonamental per aconseguir un mínim de nivell creatiu. Al cap i a la fi, el motiu que em va impulsar a realitzar els estudis en Multimèdia va ser l’aplicació de les matèries impartides en el grau a processos de creació sonora i visual (que no audiovisual).

Al Pla docent es pot llegir que l’assignatura es realitzarà en Processing i Javascript. Quan vaig descobrir que en realitat tota l’assignatura es realitzava en Javascript al principi em vaig sentir una mica decebut, però finalment vaig estar molt content de l’elecció dels professors i la vaig comprendre totalment. D’una banda, el llenguatge Processing ja es tracta prou en altres assignatures i, de l’altra, crec que en el grau Javascript no arriba a gaudir de la importància que es mereix en relació a la seva importància en el desenvolupament web. Per aquest motiu, crear espais en 3D sota Three.js, desenvolupar exercicis de física en un entorn web i, finalment, crear un videojoc sota un motor de física de certa complexitat… va resultar ser una experiència formidable. Ha estat l’assignatura que més s’ha acostat a la disciplina que es coneix amb el nom de Programació Creativa.

Darrerament, la UOC també ha presentat un nou perfil d’optativitat anomenat “Videojocs” conjuntament amb aquesta assignatura i les de “Disseny de Personatges”, “Aplicacions rich media” i “Plataformes de publicació i distribució”. Malgrat que he triat dues de les assignatures d’aquesta menció, finalment acabaré el grau sense haver cursat cap perfil d’optativitat complet. No crec que hi hagi cap perfil del qual m’interessin les quatre assignatures optatives. Crec que vaig llegir fa un temps que la UOC anunciava alguns nous graus i alguna cosa hi havia sobre videojocs. No sembla mala idea, amb un bon temari la UOC podria donar formació de molt bon nivell.

En definitiva, dues PACs introductòries i dues Pràctiques amb un nivell més alt. Llegiu la resta de les entrades per veure com m’ho vaig passar de bé. 😉

Leave a Reply