Assignatura: Llenguatges i Estàndars Web

Per el títol de la assignatura, no queda massa clar de què tracta. En realitat, podríem dir que el seu contingut es redueix a l’aprenentatge dels llenguatges de marcat HTML i de fulls d’estils CSS. Els materials que es proporcionen per seguir el curs no són massa bons. Hi va haver algunes queixes per part d’alumnes a l’aula, però van ser refutades de forma categòrica per el consultor. En la meva opinió, les queixes són fonamentades: alguns aspectes estan explicats de forma incompleta i molt confusa, el que resulta un poc frustrant. Una prova de que els materials no constitueixen un recurs pedagògic prou bo va ser la quantitat de vegades que vaig haver de recórrer a San Google per acabar de trobar una explicació sobre la manera de fer alguna cosa.

Per el que fa als aspectes que es tracten durant el curs, val a dir que es dona moltíssima importància a la correcció semàntica en el marcatge HTML. Fer servir un div o span per marcar un contingut quan existeix qualsevol altre alternativa resta la nota de forma implacable, encara que el contingut es pugui visualitzar perfectament. És a dir, en les PACs i la Pràctica, val més centrar-se en no despistar-se en cap moment, i fer servir correctament taules, llistes, etc… segons les més ortodoxes pràctiques, que crear uns continguts atractius o amb aspecte professional. El darrer no puja nota, es clar. La validació també baixa nota, però aquest és un tema molt fàcil de controlar amb els validadors online recomanats per el consultor.

En clau positiva, la dificultat de les PACs va avançant de forma molt progressiva permetent als alumnes aprendre en un parell de mesos els fonaments del HTML/CSS sense tenir cap base prèvia. La primera vegada que vaig començar a estudiar els continguts no sabia per on començar, i en un parell de setmanes ja em sentia satisfet i amb coratge per tirar endavant la assignatura amb garanties!

Leave a Reply