Assignatura: Creativitat i Estètica

He descobert que hi ha dos camins possibles a l’hora de escollir les optatives que un vol estudiar. Una primera opció és triar un itinerari i optar a tenir una “menció” a l’expedient. Aquesta menció és com un apunt escrit que indica que s’han cursat unes determinades assignatures sobre un mateix tema i només té la validesa acadèmica que li pugui donar qui es llegeixi el teu expedient acadèmic a fons. Escollir una menció també simplifica les coses en el moment de triar un tema pel TFG (Treball de Final de Grau) ja que el més habitual és triar un tema que s’hagi estudiant transversalment en les assignatures de la menció.

En el meu cas, no hi havia cap itinerari de les mencions que em satisfés al cent per cent. Un parell d’assignatures d’aquí, unes quantes d’allà… però cap combinació amb quatre assignatures igualment interessants. Però vaig descobrir que no era obligatori seguir totes les assignatures d’una menció com si ho podria ser en els itineraris d’altres estudis com determinades enginyeries. Així que vaig escollir un segon camí consistent en estudiar només aquelles que em resultaven realment atractives.

En total, les optatives a estudiar són vuit, i he triat Anglès III, Pràctiques I i II, Creatitivat i Estètica, Matemàtiques i Física per Multimèdia, Disseny d’Interacció, Realitat Virtual i Fotografia Digital. Aquesta darrera encara no n’estic del tot convençut, segons els comentaris que estic llegint dels que ja han acabat l’assignatura.

Un dels motius pels quals vaig decidir estudiar el Grau va ser la possibilitat d’integrar els coneixements adquirits en la realització d’alguna forma d’expressió artística que combinés imatge, so, interacció… Així que una assignatura amb aquest nom m’havia de resultar interessant per força. Em va sorprendre (i assustar una mica al principi) descobrir que els continguts de l’assignatura tenien una aplicació pràctica en el mon del Disseny Gràfic, que no és (o era?) exactament el meu punt fort. En aquesta assignatura cal confeccionar contingut gràfic amb el nivell que s’espera d’un alumne amb el Grau ja avançat. Però també s’ha de reflexionar per escrit sobre art contemporani (genial!), investigar les possibilitats d’una tasca d’investigació visual sobre un tema a escollir lliurement i, finalment, assumir el rol d’un Director d’Art i el·laborar el briefing i la proposta gràfica d’una campanya publicitària.

Leave a Reply