Assignatura: Narrativa Interactiva.

En aquest assignatura s’estudia bàsicament la manera de fer el guió interactiu d’una aplicació o un joc. Es comença analitzant la estructura narrativa lineal d’una pel·lícula i s’acaba creant el guió interactiu d’un producte interactiu multimèdia (un joc, una aplicació, etc.).
El que menys em va agradar va ser que la primera PAC es realitza de forma col·lectiva. Realment no sé treballar en aquest format ja que cada vegada que m’he trobat en un equip de treball amb gent que no conec de res em dóna la impressió de que he d’acabar “tirant del carro” ja que sempre hi ha algú que espera que li diguin el que ha de fer o que confia en que la resta del equip li treurà la feina endavant. Realment, crec que aquest format només s’hauria de fer servir en els casos en que aporta alguna cosa al procés d’aprenentatge.

Sembla ser que darrerament s’hi ha afegit més contingut a la assignatura, i es nota que no acaba d’encaixar massa bé amb el temari que ja existia. Els nous continguts fan referència al mon del transmèdia i són molt interessants.

Per la resta, va ser una assignatura molt divertida i on vaig poder desenvolupar a gust la meva vessant més creativa, escrivint un guió i unes aplicacions transmèdia basades en un relat de ciència-ficció que inclou viatges en el temps i uns personatges desenvolupats seguint els criteris que vàrem aprendre durant el curs i que són els mateixos que es fan servir a les pel·lícules, sèries de televisió… Ara ja no puc mirar una pel·lícula sense analitzar aspectes com les seves estructures dramàtica i narrativa o d’altres aspectes formals en els que mai m’havia fixat abans.

Leave a Reply